Skupaj za naše okolje!


Želimo, da nas odgovorno ravnanje do okolja spremlja na vsakem koraku. S ciljem zglednega delovanja v našem okolju se angažiramo tudi na področju ekoloških iniciativ.

Projekt »Naredi dober vtis, pusti zeleni odtis!« v dm prodajalnah

Ljubljana, 28. 8. 2023 – Septembra v dm prodajalnah poteka projekt, ki s sloganom "Naredi dober vtis, pusti zeleni odtis!" spodbuja trajnostni način življenja. Pampers, Ariel, Jar, Lenor, Dash in podjetje dm v okviru projekta ozaveščajo kupce o pomembnosti varovanja okolja in jim hkrati ponujajo, da s svojim nakupom prispevajo k dobrodelnosti.

Vsako minuto s površja Zemlje izgine za 27 nogometnih igrišč gozda, kar vpliva na življenja vseh. Ker so gozdovi pljuča Zemlje in drevesa kisik, ki oživlja vsa živa bitja na tem planetu, moramo narediti vse, da pomagamo ohraniti te neprecenljive vire življenja.
Eden od načinov zmanjševanja negativnega vpliva na okolje je trajnostno življenje, ki ljudi usmerja k preudarnemu ravnanju z naravnimi viri in tudi k uporabi okolju prijaznih izdelkov. Tako lahko vsak posameznik prispeva k ohranjanju gozdov in ustvarjanju boljše prihodnosti za nas in prihodnje generacije.

Dobrodelni projekt v dm prodajalnah
Skupaj lahko naredimo korake za ohranjanje našega planeta in boljšo prihodnost za nas in naše otroke.
V okviru skupnega projekta želimo pri kupcih v dm prodajalnah spodbuditi pozitiven vpliv na okolje in družbo. Prvih 3.000 kupcev bo s svojimi nakupi prispevalo k zasaditvi 9.000 novih dreves. V zahvalo in kot simbol njihove dobrodelnosti bodo prejeli posebno, ročno izdelano zapestnico Treecelet, plod sodelovanja z okoljskim projektom Treecelet, ki ima slovenske korenine in svetovne razsežnosti. Do zdaj so zasadili že skoraj 800.000 dreves po vsem svetu, tudi v Sloveniji.
9.000 novih dreves bo zasajenih na obalnem območju Mteza Creek v Keniji - tam, kjer jih svet ta trenutek najbolj potrebuje. Kenija ima izredno visoko stopnjo izgube gozdov, v zadnjih 60 letih je izgubila že skoraj polovico celotne gozdne površine. Ker osnovna funkcija dreves ni le proizvajanje kisika, ampak tudi zadrževanje vlage v zemlji, ima izginjanje gozdov močan vpliv na podnebne spremembe, ki se dotikajo vseh nas.
Projekt lahko spremljate na www.treecelet.com/sl/pusti-zeleni-odtis

Zeleni odtis tudi za mamice in novorojenčke
V začetku oktobra se bo odvila posebna trajnostno-dobrodelna iniciativa v slovenskih porodnišnicah. Mamicam, ki bodo rodile v času Tedna otroka (2. - 8. oktober), bomo podarili zapestnico Treecelet in v njihovem imenu posadili novo drevo.
Ta iniciativa predstavlja zavezo za bolj trajnostno prihodnost. Z rojstvom otroka mame na svetu pustijo svoj odtis. Le če jih bodo vzgajale v duhu trajnostnega življenja, bomo dobili generacije, ki bodo naredile dober vtis in pustile svoj zeleni odtis v svetu.

Trajnostno življenje se začne doma
Vsi potrošniki lahko pomembno prispevamo k trajnosti tudi z izbiro izdelkov, ki jih uporabljamo v domačem gospodinjstvu. Izdelki z bolj naravnimi sestavinami so prijaznejši do okolja. Ste vedeli, da je v mehčalcu Lenor kar 85 % sestavin za mehčanje rastlinskega izvora? Pozorni bodimo tudi, da izberemo izdelke, s katerimi prihranimo energijo. Ariel in Dash omogočata učinkovito pranje celo v hladni vodi, s čimer lahko znižamo porabo električne energije do 60 %, Jar Platinum Plus pa z izboljšano formulo daje odlične rezultate tudi v kratkih ciklih. Na ta način lahko znatno privarčujemo energijo, vodo in čas. In nenazadnje, izbirajmo izdelke, ki že v procesu proizvodnje spoštujejo trajnostni vidik. Pleničke Pampers Harmonie so narejene iz odgovorno pridelanih surovin v tovarnah, kjer pri proizvodnji uspešno reciklirajo nastale odpadke ter uporabljajo samo energijo iz obnovljivih virov.

Top