Skupaj za boljši svet!

dm si kot družbeno odgovorno podjetje vsakodnevno prizadeva prispevati k višji kakovosti naših življenj. Trudimo se podpreti in pomagati na vseslovenski ravni. Tekom leta podpremo različne humanitarne organizacije in njihove projekte, ker nam resnično ni vseeno. Stiska družin in posameznikov se nas vedno znova dotakne, saj jim življenje ne prizanaša.

Donna Slovenija

V oktobru, ki je tudi mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, smo z geslom ozaveščali o pomenu preventive in široki ponudbi izdelkov na področju naravne kozmetike.
Oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk. Opozarjali smo na pomen preventive pri raku dojk in spodbujali uporabo naravne kozmetike. Z nakupom naravne kozmetike z oznako ROZA OKTOBER* ste kupci pomagali združenju Europa Donna Slovenija, v katerem že več kot 25 let osveščajo o raku dojk in rakih rodil ter o pomenu zdravega načina življenja, rednega mesečnega samopregledovanja dojk in preventivnih presejalnih programih DORA, ZORA in SVIT. Velik del dejavnosti združenja je namenjen podpori bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z boleznijo.
Z našo akcijo smo zbrali 20.975,05 € in jih predali slovenskemu združenju Donna.

28-urni dobrodelni ZAHVALATON
Za mnoge prazniki žal niso čas obdarovanja in nakupovanja daril. Pri dm drogerie markt si želimo, da bi lahko tudi letos širili čarobnost prazničnega časa, zato bomo že 9. leto zapored skupaj z Radiem 1 sodelovali pri dobrodelni akciji 28 ur dobrodelnosti ter s tem pomagali posameznikom in družinam, ki potrebujejo pomoč.
V 28 urah oddajanja v živo so pričarali 28 ur zahvalne zabave.. Radijski voditelji so iz studia na ljubljanskem Mestnem trgu neprekinjeno oddajali 28 ur, Zahvalaton pa je služil kot zahvala tistim, ki so nudili pomoč v najtežjih časih letošnjega leta. V studiu se je zvrstilo veliko znanih obrazov, ki so z veseljem podprli ta edinstven dobrodelni dogodek.
Na tradicionalnem dobrodelnem dogodku Zahvalaton Radia 1 in našega podjetja smo zbrali 518.372,65 evra.

»Skupaj drug za drugega« v dm Slovenija

Ljubljana, 17. avgust 2023 – Podjetje dm Slovenija je po katastrofalnih poplavah v Sloveniji sprožilo aktivnost »Skupaj drug za drugega«, v kateri so v Slovenj Gradec in Ljubno ob Savinji dostavili 20 palet higienskih pripomočkov, pralnih praškov, plenic in drugih izdelkov za pomoč ljudem, ki so v poplavah izgubili vse.

Pri doniranih izdelkih so se v dm Slovenija osredotočili na pomoč, ki so jo krajani poplavljenih krajev najbolj potrebovali, torej razkužila, pralne praške, antibakterijske gele, krpe za čiščenje, toaletni papir ter izdelke za nego dojenčkov in otrok, skupaj v vrednosti 36.919,35 €. Podjetje bo nadaljevalo z donacijami v obliki materialnih sredstev ljudem na poplavljenih območjih.

Prav tako so v podjetju svoje zaposlene spodbudili, da vsaj en delovni dan namenijo prostovoljnemu delu za odpravo posledic poplav. Večina zaposlenih je takoj izrazila pripravljenost pomagati. Prostovoljnega dela se je v preteklem tednu organizirano udeležilo 14 zaposlenih, ti so čistili prostore in okolice zasutih hiš v Komendi in Ljubnem pri Savinji ter pripravili donacijo za prostovoljna gasilska društva.

V vseh dm prodajalnah po Sloveniji so na voljo tudi posebne košare in vozički, v katerih se zbirajo izdelki za donacijo, prizadetim v poplavah. Poudarek je na zbiranju hrane, ki ne potrebuje kuhanja, pijače, otroške hrane, izdelkov za osebno higieno in čistil. Zbrane izdelke bo podjetje dm Slovenija predalo dobrodelnim organizacijam Rdeči križ, Karitas in ADRA.

Dobrodelna akcija na 18. dm teku za ženske

V okviru letošnjega dm teka za ženske se je dm Slovenija zavezal k posebni dobrodelni akciji, s katero želi prispevati k izboljšanju ženskega zdravja in poudariti pomen podpore ženskam v stiski. dm Slovenija je od vsake prodane startnine doniral dva paketa vložkov Jessa organizaciji Anina zvezdica. Z zbranimi sredstvi bo Anina zvezdica vložke razdelila ženskam, ki jih menstrualna revščina najbolj prizadene.
Skupaj s pomočjo tekačic je dm Slovenija v dobrodelne namene doniral kar 13.644 paketov higienskih vložkov.
S pobudo, da bi osnovne higienske potrebščine postale še bolj dostopne vsem ženskam, je dm Slovenija med prvimi storil korak v to smer. S 1. februarjem je namreč trajno znižal izdelke za žensko higieno dm-ove lastne blagovne znamke Jessa vsaj do 31. decembra 2024 za najmanj višino DDV-ja, od 9,5 % do 18,35 %.
Sodelovanje in povezovanje, ki smo ju doživeli na 18. dm teku za ženske, sta dokaz, da lahko skupaj ustvarjamo pozitivne spremembe v družbi.

Dobrodelni petek

V našem podjetju smo že peto leto zapored na Dobrodelni petek, kot smo preimenovali potrošniški črni petek, pet odstotkov dnevnega prometa namenili v dobrodelne namene. Znesek v višini 31.956,43 evrov smo letos namenili Kriznemu center za otroke - KCO Palčica, kjer bodo denar namenili za nakup opreme za Hišo zavetja Palčica.

Krizni center za otroke – Hiša zavetja Palčica je namenjen varnim in kratkotrajnim kriznim namestitvam otrok v predšolskem obdobju (od 0 do 6 let) z območja celotne Slovenije, zaščiti otroka, pomoči otroku v krizni situaciji ter kakovostni in strokovni pomoči otrokom in njihovim družinam. Namestitev otrok je začasna in kratkotrajna, prioritetno usmerjena v zagotovitev varnega bivanja predšolskih otrok z območja celotne Slovenije v primerih, ko center ali sodišče izvajata dejanja in ukrepe za zaščito otroka z namestitvijo izven otrokove matične družine. KCO Palčica deluje 24 ur na dan, vse dni v letu.
Dejavnosti kriznega centra se financirajo tudi s prispevki donatorjev in iz drugih virov, vsa donacijska sredstva se porabljajo izključno v korist nameščenih otrok. Prav zato so se v podjetju dm Slovenija odločili, da letošnjo donacijo namenijo temu centru. Skupaj je podjetje dm Slovenija v petih letih na Dobrodelni petek zbralo in doniralo že 120.288,64 evrov.

Top